Home » Nieuws » Internationaal » [video’s] Hordeloper Liu Xiang lijkt een moeilijk jaar te krijgen

[video’s] Hordeloper Liu Xiang lijkt een moeilijk jaar te krijgen

Liu Xiang

De 29-jarige hordeloper Liu Xiang lijkt dit seizoen bijna niet in actie te kunnen komen. De Chinees is nog altijd niet hersteld van zijn scheur in zijn rechter achillespees die hij in de reeksen van de Olympische Spelen in Londen opliep. Zijn trainer meldt dat hij dit seizoen de normale trainingen nog niet heeft kunnen aanvangen in het Chinese tijdschrift China Daily. “We mikten op een volledig herstel om terug de trainingen te beginnen. Hij is nog niet hersteld en het lijkt er op dat hij waarschijnlijk alle wedstrijden van dit seizoen aan zich zal moeten voorbij laten gaan.”

De ex-wereldrecordhouder had al in de aanloop van de Spelen van Peking in 2008 veel last van die achillespees. Toch wou hij er alles aandoen om zijn thuispubliek niet te teleurstellen en kwam hij  met verwrongen gezicht aan de start. Hij bezweek onder de druk en beging een valse start. (zie beelden) Toen was duidelijk dat Liu niet klaar was voor de Olympische Spelen van 2008 want hij stond al te hinken na enkele meters. Zijn Olympische titel van Athene kon hij 4 jaar later dus niet prolongeren.

Maar na Peking leek hem een lang herstel te wachten te staan. Toch kwam hij er weer boven op.  Met een 2de plaats op het WK in Zuid-Koreaanse Daegu leek hij bijna weer de ‘oude’. Hij verloor daar nipt van Jason Richardson na diskwalificatie van Dayron Robles, die de Chinees hinderde en dus hem ook de titel afsnoepte. Al mocht Robles niet met de titel naar huis gaan, Richardson wel.(zie beelden)

Toen was alles in het teken van de Spelen. In Londen ging hij revanche nemen voor zijn titel van Athene die hij niet ten  heeft kunnen verdedigen in Peking. Maar in de Engels hoofdstad had hij weer niet veel geluk… Hij viel in de reeksen (alweer de reeksen) al over de eerste horde en hinkte hij bedroefd van de baan. (zie uitzonderlijke beelden)