Stefaan hier met één van zijn 'Heroes'.  Sören Goethals is zijn naam en hij werkte op 1 april maar liefst 100km af. Hier was hij 8u tot 18u mee bezig. Vandaag staat Sören weer klaar om zijn zoveelste marathon te lopen.
Stefaan hier met één van zijn ‘Heroes’. 
Sören Goethals is zijn naam en hij werkte op 1 april maar liefst 100km af rond de watersportbaan. Hiervoor was hij van 8u tot 18u in de weer. Vandaag staat Sören weer klaar om zijn zoveelste marathon te lopen.

Stefaan Engels? Kennen jullie hem nog? Twijfelend zie ik jullie ‘Marathonman’ denken. En ja hoor precies, Stefaan was die man die drie jaar geleden elke dag van het jaar een marathon liep. Dit record is ondertussen al verpulverd door Ricardo Abad.  Maar dit doet natuurlijk niets af van het indrukwekkende aantal van 365 marathons die hij in evenveel dagen afwerkte. De inmiddels 51-jarige man startte toen met het project om de bewegingsarmoede aan de kaak te stellen. Maar nu is Stefaan al geruime tijd bezig met zijn project ‘Be a hero for one day’. Waar hij ervoor probeert te zorgen dat er elke dag van het jaar iemand een marathon loopt aan de watersportbaan in zijn thuishaven te Gent. Dus kort gezegd: opnieuw 365 marathons in één jaar. Maar nu niet door hemzelf, maar door honderden helden.

Wij stelden Stefaan enkele vragen over zijn oude project en over het project ‘Be a hero for one day’ dat nu loopt. Het hele interview is hieronder te lezen. Veel leesplezier!

Je wereldrecord van 365 marathons in evenveel dagen is inmiddels al verbroken. Een goed jaar geleden stelde  Spanjaard Ricardo Abad uw wereldrecord bij tot 500 marathons in evenveel dagen. Wat deed dit met jou?.

Records zijn er volgens mij om gebroken te worden en dus is dit helemaal niet zo erg!
Mij ging het vooral om de stunt en om media te halen voor de boodschap te verspreiden dat een mens tot veel in staat is als hij maar gewoon meer gelooft in zijn eigen kunnen.
Ik was natuurlijk op de hoogte van de recordpoging van de Spanjaard en ik heb hem ook veel succes toegewenst… Mocht ik toen gezegd hebben ‘ik ga door tot 1000 dagen’ was het ook gelukt, maar daar had ik eigenlijk gewoon geen zin in.
Verder is zijn record niet geldig gebleken omdat hij niet officieel meegedaan heeft volgens de regels van het Guinness Book Of Records. In principe ben ik dus nog altijd de wereldrecordhouder, maar daar ben ik absoluut niet mee bezig!

Cartoon van Bart Van Tieghem over Stefaan Engels' project
Cartoon van Bart Van Tieghem over Stefaan Engels’ project
Wat heb je geleerd uit elke dag van het jaar een marathon te lopen?

Lopen is gewoon een dagelijks inspanning om de geest en het lichaam perfect in balans te houden zoals je tanden poetsen of een douche nemen. Het werkt perfect!

En nu ben je al een tijdje begonnen met je project ‘Be a hero for one day’. Hoe ben je daar eigenlijk toe gekomen?

Mijn beroep is creatief denken en ik vind zelf dat ik goed ben in campagnes opzetten en deze van A tot Z te realiseren. Momenteel loopt het ‘Be a hero project’ zeer goed en is het nu al meer dan geslaagd.

Hoelang kunnen de mensen nog rondjes lopen met één van uw ‘Heroes’?

Nog 260 dagen loopt de actie aan de Watersportbaan. Dus loop kom zeker allemaal eens langs en loop een rondje of meer mee met onze ‘Heroes’. Ik geef trouwens aan iedereen met veel plezier mijn ervaringen uit de atletiek, marathon of triatlon door via onze club 365.

En zit je nu op een nieuwe stunt te ‘broeden’?

Het project werkt zo inspirerend dat we al een nieuw project hebben bedacht voor 2014! In juni verklappen we wat het zal worden… En ik wil zeker nog verdergaan want dit is het leven dat ik wil leiden … sporten , vrijheid en ervaringen doorgeven. Voor mij is niks leuker dan mensen zien veranderen en openbloeien!

Meer info : www.be-a-hero.be