Jente Bouckaert, de grote revelatie van vorige zomer, liep deze winter enkele indoorwedstrijden. Hij liep op de Ifam Perfiction Indoor een ongewone 300 meter en liet daar een tijd noteren van 35.36. Op de Flanders Indoor liep de Antwerpse atleet 49.03 op de 400m. Als afsluiter van het seizoen liep Jente het BK indoor. Daar werd hij teleurstellend 10de in 49.14.

Wij stelden aan de 23-jarige atleet van KAPE enkele vragen met het oog op de voorbije winter en de komende zomer.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs
Jente, hoe blik je terug op je indoorseizoen?

Op het voorbije indoorseizoen blik ik met een beetje gemengde gevoelens terug. Lang de ene kant ben ik wel tevreden omdat ik terug redelijk pijnloos competities heb kunnen afwerken. Maar langs de andere kant had ik vooral graag op mijn 300 meter sneller gelopen. Wel liep ik – met een op dat moment mindere conditie dan vorig jaar – een halve seconde sneller op mijn 400 meter en dit laatste laat het beste verhopen voor de rest van het seizoen.

Deze winter nam Nils Duerinck ook afscheid van de atletiek. Hoe heb je dat afscheid ervaren?

Het afscheid van Nils kwam voor mij een beetje onverwacht. Maar als iemand die keuze maakt moet dat zeker en vast gerespecteerd worden. Nils kan terugkijken op een mooi gevulde carrière en hierbij wens ik hem ook zeer veel succes in zijn volgende carrière als architect toe!

Wat vond je van de 4de plaats van het 4x400m-team op het EK indoor in Göteborg?

Ik vond de 4x400m-ploeg in Göteborg zeer sterk presteren! Een 4de plaats op een kampioenschap is altijd zeer sterk gepresteerd en zeker omdat dit dan nog was zonder Jonathan, die geblesseerd was.

En nu ben je inmiddels op stage in Zuid-Afrika met team Borlée? Vindt de stage weer plaats in Stellenbosch?

Ik ben inderdaad op dit moment al in Zuid-Afrika! Ik werk mijn stage af in Potchefstroom, waar ik een stage van drie en een halve week ga afwerken. In tegenstelling tot Stellenbosch zal ik hier niet enkel op techniek werken, maar zal ik ook veel moeten afzien om deze zomer in goede vorm te kunnen aanvangen. Vorige zomer kon ik op snelheidsgebied nog wel progressie maken en ik hoop dat ik daar een hoop op verbeter!

Jente Bouckaert, hier in actie op de Ifam Perfiction Indoor waar hij de 300m liep! - Foto: Jasper Jacobs
Jente Bouckaert, hier in actie op de Ifam Perfiction Indoor waar hij de 300m liep. – Foto: Jasper Jacobs