Isaac Kimeli is op het WK veldlopen in het Poolse Bydgoszcz 30ste geworden bij de junioren. Gedurende de hele wedstrijd nestelde onze Belgische kampioen bij de juniores zich rond de 30e plaats en kon deze positie vasthouden tot aan de meet. Dankzij een goede wedstrijdindeling slaagde de 18e-jarige Hallenaar in om de beoogde doelstelling – een top30-notering – met succes af te ronden. Met deze prestatie werd de OEH-atleet zelfs 2e Europeaan, net na de Fransman Alexandre Saddedin.

Reactie Isaac: “Ik ben super content omdat ik mijn doel heb gehaald! Ooit kom ik terug om te winnen!”

De overwinning bij de junioren mannen ging naar de 18-jarige Ethiopiër Hagos Gebrhiwet. De huidige wereldrecordhouder bij de junioren op de 5000m en 3000m (indoor) won in een sprint voor de Keniaan Leonald Barsoton en zijn landgenoot Muktar Edris. Matt McClintock uit Amerika legde beslag op een 20e plaats als eerste blanke atleet. Ethiopïe won het landenklassement voor Kenia, Marrokko, de VS & Japan.

Ter info: Eind december behaalde Isaac Kimeli – poulain van trainer Tim Moriau – nog een 6e plaats op het EK Veldlopen in Boedapest.

Isaac Kimeli