Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

U kent Jeroen Vanmulder nog niet? dat is geen super grote ramp. Wel een kleintje… Lees daarom snel hieronder verder!

Buiten Hans Van Alphen, Thomas Van Der Plaetsen en Cedric Nolf zijn er dus nog tienkampers in België. Jeroen Vanmulder is “één van die andere tienkampers”. Jeroen is amper 21 jaar maar haalde deze winter al de limiet voor het Europese beloftekampioenschap deze zomer in Tampère. Weliswaar niet voor de tienkamp, maar voor het verspringen.

Deze limiet had Vanmulder deze winter niet verwacht, na een zomer waar hij niet gespaard bleef van blessures. Hij kampt immers al een jaar met diezelfde blessure aan de hamstring. Jeroen sprong op het BK A.C. indoor 7m79 zonder enige verspringtraining en met enorm veel pijn, benadrukt hij. Maar toch was deze sprong goed voor een vlucht naar Tampère.

Buiten zijn groot talent is Jeroen ook zeer slim. Hij studeert op dit moment voor een Bachelor in de Lichamelijke Opvoeding & Bewegingsrecreatie in Dilbeek. Hij zit nu in zijn laatste jaar maar splitste zijn examens waardoor hij binnen enkele maanden slechts 1 examen hoeft af te werken.

 

“Ik blijk zeker en vast tevreden terug op mijn indoorseizoen!”

 

Jeroen vertrok enkele weken geleden (28 februari) op stage naar het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. Daar blijft hij tot 31 maart.

Daar trokken al héél wat Belgische toppers deze zomer naar toe om zich voorbereiden op het seizoen waaronder de broers Borlée, Hans Van Alphen en Tia Hellebaut.

Vanmulder is daar bovendien niet alleen. Hij wordt vergezeld door de eerdergenoemde Thomas Van Der Plaetsen en Cédric Nolf. “Ik train hier niet alles mee met Thomas en Cédric. Omdat ik nu tot het EK -23 iets meer aandacht geef aan mijn verspringen, laat ik ook enkele tienkampproeven schieten.” Daarom traint de Vlaams-Brabander niet meer echt op de werpnummers of het polsstokspringen. Al blijft het loopwerk goed onderhouden, omdat hij weet dat hij deze zomer wel nog mooie dingen zou kunnen laten zien op de 100m en de 400m.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

 

Jeroen zal aan zijn outdoorseizoen beginnen rond de eerste week van de maand mei. Hij zal vanaf dan enkele wedstrijdjes eruit pikken om zich optimaal voor te bereiden voor zijn grootste doel deze zomer, het EK, dat 11 t.e.m. 14 juli op de kalender staat. Super hoge ambities heeft hij niet. “Vermits er eerst kwalificaties zijn en enkel de eerste 8 drie extra pogingen krijgen moet het er meteen op zitten of het kampioenschap kan snel voorbij zijn.” Vanmulder is er wel van overtuigd dat als hij blessurevrij blijft hij toch in staat is om 7m90 te kunnen springen en daarmee in de top 8 te kunnen eindigen.

Zijn ambities zijn na het EK ook helemaal nog niet over. Hij hoopt onder meer om 7500 punten te scoren in de tienkamp, onder de 11 seconden te geraken op de 100m en misschien wel onder de 48 seconden af te klokken op de 400m.

Wij blijven het zeker volgen.