In vergelijking met vorig jaar in Seraing, lag het aantal ingeschreven deelnemers 23 eenheden hoger maar jammer genoeg kwam niet iedereen opdagen. Zo ontbraken nogal wat medaillekandidaten, wat voor de concurrentie onverhoopte mogelijkheden opende.

Titelverdedigster Sandrine Host/RFCL kreeg het andermaal aan de stok met Rachel Enkels/LOOI en Isabella Sluijsmans/ADD, vorig jaar respectievelijk tweede en derde. Terwijl Enkels zich ditmaal met het brons diende te vergenoegen, werd de strijd om de titel in het voordeel van de militaire kampioene Isabella Sluysmans beslecht en ging het zilver naar Sandrine Host. Sylvie Mulle/ACW-W40 ging er van bij de start keihard tegenaan. Anja Peeters/LOOI hield het langst stand, maar meer dan zilver was er niet bij. Het volstond om titelverdedigster Domi Lambrechts/DCLA achter zich te houden. Laatstgenoemde speelde scherprechter in het duel voor de W35-titel.
Nathalie Loubèle/DAMP-W45 was oppermachtig en haalde het met bijna een minuut voorsprong van Els Van Hooydonck/ESAK, die op haar beurt Maria Vranckx/ACHL met ruim verschil het nakijken gaf. Ook Annie Staes/ATAC-W50 won met verbazend gemak; Bernadette Desmet/USBW en Christine Rabeux/SMAC flankeerden haar op het podium. Het werd haar nagedaan door MarieTherese Dedecker/LOND-W55, die Annemie Vissers/ACHL en Jeannine Coenen/ACHL naar de ereplaatsen verwees. Anders Magda De Kinder/ZELE-W60, die heel wat moeite had om Simonne Michiels/ABES van de titel te houden; Rita Nys/RCG pakte het brons. Voor Jeanine Schouppe/VS-W65 was het een koud kunstje een zoveelste veldlooptitel te versieren. Het zilver ging naar Betty Schreurs/ADD.

Emmanuel Loverie/DUFF, die deze winter de ene overwinning na de andere boekte, hield zich tot ruim over halfweg gedeisd. Tot hij met een kurkdroge versnelling uitpakte, die zowel Jerome Hilger Schutz/HF als Davy Segers/DCLA naar de dichtste ereplaatsen verwees. Steffen Fieuws/RCT-M40 verraste in aangename zin door Yves Vanderbeck/RIWA in plan te laten en de titel op zak te steken. Danny Van Bael/ROBA won voor eigen volk brons. Er was geen kruid gewassen tegen Patrick Van Daele/ROBA-M50, die de concurrentie op een hoopje liep. Eddy Van Puyvelde/AVLO (2de) en Luc De Kinderen/ARAC zagen hem enkel terug bij de medaille-uitreiking. Ook Peter De Vocht/AVZK-M50 ging er met de grove borstel door: hij haalde het met verbazend gemak van respectievelijk Toon Van Cauteren/RCG en Marc Bultinck/DEIN die in een pittig eindsprintje Eddy Hellebuyck/AVT terugwees.
Zowel Lucien Heyde/ACME-M55 als Eddy Vierendeels/ACP-M60 volgden dit voorbeeld door achtereenvolgens Theo Van Havermaet/ACDL en Luc Pittevils/LOOI, toch niet de eersten de besten, kansloos te laten. Dat Rene Versteven/BONH-M65 eveneens won, kon niemand verbazen: wél de amper 6 seconden verschil waarmee Marc Vloeberghs/ACKO de boot in ging. Herman Peeters/ROBA-M70, Georges De Soete/BEHO-M75, Pol Dejean/CABW-M80 en Achiel Clement/VS pikten met ruime voorsprong de overige titels in.

Bekijk via de site van organisator ROBA, alvast de resultaten.

Bron: val.be