Tia Hellebaut nam vorige week woensdag afscheid van de atletiek. De hoogspringster kon zich naar eigen zeggen niet meer opladen voor een groot kampioenschap. Dit bleek ook op haar laatste kampioenschap, het EK in Göteborg. Ze moest in de Zweedse stad met een achtste plaats vrede nemen. De voormalige olympisch kampioene ging eerst vlot over 1m82. Bij 1m87 liet ze één foutsprong noteren en op 1m92 liep het helemaal fout. Daar ging het helemaal mis met haar aanloop bij haar laatste poging op 1m92. Dan probeerde ze nog eens opnieuw, maar de 1 minuut die  hoogspringsters krijgen voor 1 poging was veel te weinig volgens Tia zelf, en daardoor faalde ze bij haar 3de poging.  Ze vond ook dat de laatste maanden veel te zwaar waren, “met 7 à 8 uur slaap per dag kom je als topsporter niet toe.” “Ik wil niet naar een groot kampioenschap gaan voor de groep te vergroten”, maakte Tia duidelijk. Gisteren was ze te gast bij Lieven Van Gils in het praatprogramma ‘Reyers Laat’.

Bekijk en beluister hier wat Tia allemaal te zeggen had.
Foto: Athlétisme
Foto: Athlétisme