Pieter-Jan Hannes - Foto: Jasper Jacobs
Pieter-Jan Hannes – Foto: Jasper Jacobs

Pieter-Jan Hannes staat volgend weekend in Oostende aan de start van het Belgisch kampioenschap veldlopen. Hannes die al had aangekondigd geen lange crossen meer te lopen is in volle voorbereiding op zijn zomerseizoen, maar een Belgische crosstitel heeft toch altijd iets prestigieus.

‘Ik werd vorig jaar al nationaal kampioen op de korte cross. Dit jaar heb ik mijn aanpak wel wat gewijzigd. Als ik nu ziek zou worden of mij niet honderd procent voel, dan ga ik zeker geen risico lopen en start ik niet. Maar als ik gezond blijf en goed kan blijven trainen, dan schat ik mijn kansen op de titel hoog in’, vertelt de atleet van OLSE Merksem.

Naar eigen zeggen wordt zijn grootste concurrent Kim Ruell.

‘Ruell loopt al een heel seizoen op hoog niveau, heel sterk in de cross en ook indoor maakte hij indruk op mij.’

Op 4 april vertrekt Hannes terug op stage om de laatste hand te leggen aan zijn zomer. ‘Ik ga starten met wat 800 meters om dan hopelijk in Rabat of Nijmegen onmiddellijk de limiet te kunnen lopen op de 1500 meter.’