Bijna 21.000 lopers namen vorig jaar deel aan de DVV Antwerp 10 Miles. Bij iedere editie trekken ook heel wat bekende Vlamingen hun loopschoenen aan. Dit jaar wil de 34-jarige Lesley-Ann Poppe op de Asics Ladies Run haar debuut maken als jogster. “Als vrouw is het belangrijk om zeer strak in het vel te zitten”, zegt Lesley-Ann.

Lesley-Ann Poppe

Aan sport had de opvallende Lesley-Ann Poppe vroeger een hekel. Pas na haar zwangerschap begon ze weer wat te bewegen. “Voeding, lichaamsverzorging en beauty: dat is mijn domein. Sport paste daar nooit echt in”, vertelt Poppe. “Drie keer per week doe ik wel pilates – als vrouw moet je toch strak in het vel zitten – maar aan cardiovasculaire fitheid heb ik nooit gewerkt. Ik vrees dus dat mijn conditie niet echt goed is. Gelukkig bestaat er genoeg loopmateriaal dat flashy en aantrekkelijk is. Voor mij kan het niet glitter en glamour genoeg zijn.”

In joggen ziet het mediafenomeen vooral een wapen in de strijd tegen veroudering. “Ik heb genoeg over joggen gelezen om te beseffen dat die sport het beste middel tegen veroudering is. Dat is ook allemaal wetenschappelijk ondersteund. Een mens heeft maar één lichaam en dat wil ik zo lang mogelijk in goede staat houden. En natuurlijk speelt daar een stuk ijdelheid in mee. Joggen en lichaamsbeweging houden me strak van buik en billen. Nu heb ik met die Ladies Run meteen een groot doel om naar toe te werken.”

Lopen doet ze ook het liefst zonder gezelschap. “Laat mij maar op mijn eentje lopen. Mijn zus, een heel gedreven atlete, zou nochtans een uitstekende partner zijn. Misschien schaf ik me nog wel een iPod aan. Als grote muziekliefhebber lijkt het me heerlijk joggen met wat van je favoriete klanken. Ik houd nogal van het hardere werk. Met Metallica op de koptelefoon zie ik me zo een extra portie energie krijgen.”

 

Bron: gva.be