Morgen sluit de Gentenaar Bashir Abdi ongeveer een maand hoogtestage in Ethiopië af. Ondanks enkele kleine ongemakken tijdens die stage is hij zondag in Oostende favoriet om zichzelf op te volgen als Belgisch kampioen veldlopen.

Bashir Abdi zal proberen zijn Belgische titel in Oostende te prolongeren. - Foto: Nadia Verhoft
Bashir Abdi zal proberen zijn Belgische titel in Oostende te prolongeren. – Foto: Nadia Verhoft

“Bashirs stage in Sululta, in de buurt van Addis Abeba, zit er bijna op. Vandaag werkt hij zijn laatste training af, donderdagavond reist hij opnieuw naar België af”, zegt zijn trainer Peter Robbens.

“Door een aantal kleine ongemakken heeft hij tijdens de stage wat meer rust moeten inlassen. Zo moest hij met lichte blessures aan de kuit en de enkel vooral in de eerste twee weken enkele alternatieve trainingen doen of een extra massagebeurt nemen. Maar de blessures waren niet van die aard dat hij zondag gehavend aan de start zal staan. De voorbije dagen heeft hij trouwens nog enkele goede trainingen afgewerkt.”

Bashir Abdi is zondag in Oostende favoriet om zichzelf op te volgen als Belgisch crosskampioen. “Het is al een tijdje geleden dat hij nog een wedstrijd gedaan heeft. Het wordt ook zijn eerste optreden in het shirt van Atletiek Vlaanderen. In Oostende werd hij voor het eerst Belgisch kampioen. Het parcours heeft voor hem dan ook een sterke emotionele waarde”, besluit Peter Robbens.

De grootste concurrenten voor de titel zullen ongetwijfeld Lander Tijtgat, Atelaw Bekele en Koen Naert zijn. Bekijk hieronder een gesprek van onze collega’s van Losse Veter met Bashir Abdi over zijn stage in Ethiopië.

Zondag wordt het BK veldlopen live uitgezonden vanaf 14u15 op Sporza. De senioren heren met Bashir Abdi starten vanaf 14u55 met hun Belgisch kampioenschap.

Bron: atletiek-vlaanderen.be