Home » Nieuws » Nationaal » Voorbeschouwing BK cadetten en scholieren: loopnummers
Elise Loncol - Foto: Isabeau Grillet

Voorbeschouwing BK cadetten en scholieren: loopnummers

Zondag vindt het BK indoor voor cadetten en scholieren plaats in de Topsporthal in Gent. Er worden enkele spannende duels verwacht. Bekijk hier de voorbeschouwing voor de loopnummers op dit kampioenschap.

Bij de 60m bij de cadetten jongens is Jordan Paquot de grote favoriet. Met een zeer scherpe tijd van 7.14 is Jordan Belgisch recordhouder bij de cadetten. De broertjes Kapenda (7.36 en 7.39) zullen proberen Jordan het vuur aan de schenen te leggen.Op de hoge horden is Thijs Vlaeminck, goed voor 8.61, de grootste kandidaat voor de Belgische titel.Met een tijd van 23.33 heeft Nathan Kapenda de snelste tijd van het deelnemersveld op de 200m. Jordan Paquot is met iets meer dan 10 honderdsten trager, zijn ‘uitdager’.

Op de 400m heeft Chesney Vande Ginste van HAC met 54.08 de snelste tijd gelopen dit jaar van alle deelnemers.Arnaud Vanbekbergen van RCG lijkt met een persoonlijk van 2.07.63 al bijna zeker van goud.Jochem Vermeulen van KAPE heeft de tweede beste tijd gelopen dit seizoen, 2.09.66.

Elise Loncol -  Foto: Isabeau Grillet
Elise Loncol –
Foto: Isabeau Grillet

Bij de cadetten meisjes wordt een Vlaamse strijd op de 60m verwacht. Het zal hoogstwaarschijnlijk gaan tussen Judith Dillens, Elise Loncol en Ina Van Lancker voor die felbegeerde Belgische titel. Op de 60m horden is Elise Loncol weer één van de grootste favorieten voor de titel. Lio Mortiers wordt waarschijnlijk de grootste concurrente van de atlete van DAC. Op de 200m lijkt Judith Dillens al bijna zeker van de titel, want met een tijd van 25.24 steekt zij ruim boven de andere deelnemers uit. Op de 400m zijn Messalina Pieroni (58.27) en Bo Brasseur (58.43) de grote favorieten voor de titel. Op de 800m zijn er geen grote favorieten, maar Maura De Troyer heeft met een tijd van 2.22.31, wel de beste tijd van alle deelneemsters.

Bij de scholieren mannen wordt een spannend duel verwachten tussen Martin Alaertsen Jasper Van Hauwermeiren voor de titel op de 60m. Er is een grote kans dat er nog andere scholieren zich gaan moeien in de strijd om de titel op het kortste sprintnummer. Op dat andere kortste sprintnummer, maar dan met horden, is Martin Alaerts ook de grote favoriet.

Francois Laurens (22.75) heeft op de 200m de beste tijd van alle deelnemers en verwacht wordt dat hij stevige concurrentie zal krijgen van o.a. Tiemen Tack en Tibor Dierick. Op de dubbele baanronde zullen Basile Raiwet, Jef Mees en Camille Lubon starten als grootste kandidaten voor de titel. Op de 800m lijkt bij afwezigheid van Arne Opstal, Karel Vansteenwegen de buit al bijna binnen te hebben. Met meer dan 4 seconden achterstand, lijken de andere deelnemers bijna geen kans meer te maken op de titel.

 

Laurence Lobbens -  Foto: Jasper Jacobs
Laurence Lobbens –
Foto: Jasper Jacobs

Bij de scholieren meisjes lijkt het een Deinzese strijd te worden tussen Chloë Beaucarne en Laurence Lobbens op de 60m. Op de hoge horden heeft Chloë, bij afwezigheid van topfavoriete Nenah De Coninck van KAAG, de grootste kans op de titel. Op de 200m lijkt het een spannend duel te worden tussen enkele atletes. Paulien Couckuyt van AVKA en weer een Deinzese, Emma Coppenolle, hebben de beste tijden van alle deelnemers. Op de 400m hebben Justine Brackman (58.54) en  Robin Degrève (59.42) de beste tijden. En op de 800m lijkt het niet spannend te worden, want Rénée Eykens heeft met 2.10.88 bijna 5 seconden voor op de andere deelneemsters.