Nafissatou Thiam heeft haar eerste internationale tornooi bij de seniores afgesloten op een knappe 6e plaats. Thiam leek lang op weg naar de bronzen medaille maar de afsluitende 800m was er te veel aan voor onze 18-jarige landgenote.

Nafi Thiam opende haar 5-kamp onmiddellijk met een persoonlijk record op de 60m horden. Met een tijd van 8″63 liep ze naar de 10 de tijd van de 15 deelnemers. Van de horden mochten de meerkampsters rechtstreeks naar de hoogspringstand. Eén van de nummers waar Thiam ook individueel aan de top staat. Van 1m72 tot 1m81 ging het vlotjes voor de Luikse, maar ook 1m84 en 1m87 wist ze te overbruggen na enkele extra pogingen. Met deze sprong evenaarde ze haar indoor PR en werd ze knap 2e waardoor ze in de tussenstand naar plaats 5 sprong. Ook het kogelstoten stond voor de meerkampsters nog in de voormiddag sessie gepland. Geen PR op dit nummer maar met 13m88 bleef ze slechts 12 centimeter onder haar worp die ze neerzette tijdens haar wereldrecord (voor junioren).

Na de middagpauze stond rond 17u het verspringen op het programma. Met 3 springen boven de 6meter zette ze opnieuw een mooie reeks neer. Haar beste sprong van 6m17 zorgde er voor dat Thiam op een bronzen plaats naar de afsluitende 800m mocht.
Tijdens de 800m stond de bronzen medaille en een mogelijke verbetering van haar eigen wereldrecord op het spel. Nafi Thiam plaatste zich onmiddellijk achteraan de groep, maar kreeg het ronde na ronde moeilijker en kraakte de laatste 200meter. Met haar eindtijd van 2’25″64 kwam ze een 5-tal seconden te kort om haar WR aan te scherpen, en de uiteindelijke bronzen medaille winnares Melnychenko had maar 2’17″01 nodig voor haar 800m.
De overwinning in de 5-kamp ging naar de Franse Nana Djimou (4666ptn) voor de Wit-Russische Maksimava (4658ptn) en Melnychenko. Nafissatou Thiam sprokkelde uiteindelijk 4493 punten bij elkaar.