Wij geven jullie live updates van het EK indoor in Göteborg. Vandaag komen 4 Belgen in actie: Nafissatou Thiam, Eline Berings, Sara Aerts en Lander Tijtgat.

 Update 20u00 – Eline Berings is op het EK indoor in Göteborg 6de geëindigd op de 60m horden. Berings liep een tijd van 8.08 en blijft hiermee ruim boven haar persoonlijk record van 7.92, waarmee ze op het EK in Turijn in 2009 het goud pakte. De Turkse Nevin Yanit pakte het goud in een tijd van 7.89. Alina Talay werd 2de, Borsi 3de.

Update 19u45 – Nafissatou Thiam is 6de geëindigd op de vijfkamp op het EK in Göteborg. De amper 18-jarige juniore liet op het afsluitende onderdeel, de 800m, een tijd van 2:25:64 noteren . Daarmee  verbetert ze haar eigen wereldrecord op de vijfkamp bij de junioren van 4558 punten niet. Ze bleef steken  op 4493 punten. Toch een heel knappe prestatie van de jonge Belgische!

Update 18u25 – Eline Berings heeft zich geplaatst voor de finale van de 60m horden, die om 19u55 wordt gelopen. Eline verbeterde haar persoonlijk record van 7.95 niet met een tijd van 7.98, maar ze werd hiermee wel 3de . Hopelijk zal ze haar beste krachten hebben opgespaard voor de finale!

Update 18u20 – Sara Aerts heeft zich niet geplaatst voor de finale van de 60m horden, die om 19u55 wordt gelopen. De meerkampster verbeterde haar persoonlijk record van 8.01 niet met een tijd van 8.14 . Nu is het aan Eline Berings om zich te plaatsen voor de finale van de 60m horden.

Update 17u55 – Nafissatou Thiam heeft 6m17 gesprongen in het verspringen. Daarmee komt de wereldrecordhoudster bij de junioren op de vijfkamp dichtbij haar persoonlijk record van 6m30. En ‘Nafi’ maakt bovendien kans om haar wereldrecord op de vijfkamp weer te verbeteren want ze heeft slechts 6 punten achter op haar eigen wereldrecord met alleen nog de 800m te gaan (19u30) en nog beter: ze maakt ook kans op een medaille in de vijfkamp, want ze staat op dit moment 3de in de tussenstand!

Update 14u15 – Nafissatou Thiam heeft in het kogelstoten een beste worp van 13m88 laten noteren. Daarmee blijft de atlete 12cm onder haar persoonlijk record, dat ze worp op het BK meerkamp in Gent. Daarmee wordt de jonge Belgische met nog 2 disciplines te gaan knap 3de met 2842 punten, de Wit-Russische Maksimava leidt met 2932 punten. Vanavond volgen nog het verspringen en de 800m in Göteborg.

Update 12u55 – Nafissatou Thiam heeft 1m87 gesprongen op het hoogspringen. Dit is een zeer goede prestatie voor de Belgische, want hiermee wordt ze vierde in de tussenstand. Haar persoonlijk record staat wel op 1m88, maar op het BK meerkamp, waar ze een wereldrecord vestigde bij de junioren, sprong ze 1m84.

Lander Tijtgat -  Foto: Jasper Jacobs
Lander Tijtgat –
Foto: Jasper Jacobs

Update 12u45 – Lander Tijtgat is 5de geworden in een persoonlijk record van 7.55.93 in de eerste reeks van de 3000m. Voor een rechtstreekse plaatsing moest hij bij de eerste 4 eindigden en dus moest hij  afwachten of hij bij de beste 4 verliezende tijden zou zitten na de 2de en laatste reeks.  Lander had uiteindelijk de 8ste beste tijd van alle deelnemers en mag zich dus opmaken voor de finale van de 3000m, die zaterdagavond om 18u20 wordt gelopen.

Update 11u40 – Ook Sara Aerts heeft zich geplaatst voor de halve finales van het EK indoor in Göteborg op de 60m horden. De meerkampster liet een tijd van 8.08 noteren, waarmee ze gedeeld 1ste werd met 2 andere atleten. Een goed begin dus voor de hordeloopsters op het EK!

Update 11u35 – Eline Berings is in de reeksen van de 60m horden in Göteborg niet super gestart. Ze finishte in een tijd van 8.08. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ze met een 3de plaats in haar reeks rechtstreeks is geplaatst voor de halve finales!

Update 10u00 – Nafissatou Thiam is goed begonnen aan haar vijfkamp in Göteborg met een persoonlijk record van 8.63 op de 60m horden.  Daarmee is ze zeer goed begonnen aan haar vijfkamp. Want op het BK meerkamp, waar ze het wereldrecord bij de junioren op de tabellen liet noteren, liep ze 8.65 op de 60m horden!

1 REACTIE

  1. Doet deugd, die eerste prestaties…
    Met een achtergrond in het hoogspringen en de meerkamp- als atleet en als trainer- zal niemand me hopelijk kwalijk nemen dat ik dubbel en dik genoot van de prestaties van Nafi !

Comments are closed.