Wat kunnen Eline Berings, Sara Aerts, Nafissatou Thiam en Lander Tijtgat morgen presteren op het EK indoor in Göteborg? Krijgen we morgen al een eerste medaille? Of misschien zelfs meerdere?

 

Sara Aerts (centraal) - Foto: Ruben Van Den Berghe
Sara Aerts (centraal) – Foto: Ruben Van Den Berghe

Eline Berings zal op de 60m horden morgen vooral concurrentie krijgen van de Russische Yulia Kondakova, die dit jaar al 7.93 liep en de Wit-Russische Alina Talay, die al 7.94 liep dit seizoen. Eline Berings zal waarschijnlijk dicht bij haar beste seizoensjaarprestatie moeten komen om de titel mee naar huis te nemen. Met haar 3de tijd van alle deelneemsters, lijkt ze een grote kans te maken op het podium. En wat kan Sara Aerts? Hopelijk kan de meerkampster met haar 6de beste prestatie van alle deelneemsters, haar plaatsen voor de finale. Indien ze onder de 8 seconden zou lopen en dus haar persoonlijk record van 8.01 zou verbeteren, kan ze zeker dichtbij het podium komen.

Nafissatou Thiam zal ook morgen de strijd aan gaan met enkele top meerkampsters. Met haar wereldrecord op de vijfkamp bij de junioren, dat ze op het BK meerkampen liet noteren, heeft ze de 5de beste prestatie dit seizoen van alle deelneemsters. Met haar 4558 heeft ze nog wel een ruime achterstand op de 25-jarige Russische Ekaterina Bolshova, die dit jaar al 4851 behaalde en hiermee leidt in Europa dit seizoen.

Ook Lander Tijtgat komt morgen in actie op de 3000m. Voor Lander is het zijn eerste EK indoor en de atleet van Eendracht Aalst hoopt vooral om zich te plaatsen voor de finale, die zaterdagavond wordt gelopen. Lander zit morgen in de eerste reeks met o.a. de Noor Henrik Ingebrigtsen, die op het EK veldlopen in Boedapest nog Soufiane Bouchikhi versloeg.

Lander Tijtgat -  Foto: Jasper Jacobs
Lander Tijtgat –
Foto: Jasper Jacobs

 

Vrijdag 1 maart 2013 – Programma Belgen

10:00 60 m hurdles Women Pentathlon Nafissatou Thiam
10:40 High jump Women Pentathlon Nafissatou Thiam
11:30 60 m hurdles Women Round 1 Eline Berings & Sara Aerts
12:40 Shot put Women Pentathlon Nafissatou Thiam
12:35 3000 m Men Round 1 Lander Tijtgat
17:01 Long jump Women Pentathlon Nafissatou Thiam
18:20 60 m hurdles Women Semi-final Eline Berings, Sara Aerts (indien ze zich plaatsen)
19:30 800 m Women Pentathlon Nafissatou Thiam
19:55 60 m hurdles Women FINAL Eline Berings, Sara Aerts (indien ze zich plaatsen)

 

 

Volledige deelnemerslijst

Deelnemerslijsten bekijk je hier: Dames – Heren

Verslaggeving

Per dag houdt Atletieknieuws je op de hoogte. De respectievelijke blogberichten vind je hier: