Zaterdag vindt het BK indoor voor junioren en beloften plaats in de Topsporthal in Gent. Er worden enkele spannende duels verwacht. Bekijk hier de voorbeschouwing voor de werp- en springnummers op dit kampioenschap.

Dames

Bij de junioren dames zijn het de eerstejaars die het mooie weer maken bij het kogelstoten. Yoika De Pauw voert de lijst aan met 12m88, kort gevolgd door Katelijne Lyssens. Maar Sarah Roegiers kwam deze winter nog niet in actie, kan deze 2de jaars zich in de debatten komen mengen? Bij onze beloften dames zal er niets te doen zijn tegen de Gentse Jolien Boumkwo. Lize Peeten, Nele Van Nerom en Benedicte Geudens zullen strijden voor de overige 2 medailles

In het hoogspringen staat Jolien Borghijs met 10 cm voorsprong aan de leiding en zou ze de titel in de wacht moeten kunnen slepen. Ook bij de beloften zou Hanne Van Hessche geen probleem mogen hebben om de titel in de wacht te slepen, zij heeft met 1m88 overigens haar selectie voor het EK beloften al op zak.

Hanne Van Hessche - Foto: Ruben Van Den Berghe
Hanne Van Hessche – Foto: Ruben Van Den Berghe

Een zeer hoog niveau in het verspringen bij onze junioren dames. Marjolein Lindemans staat op kop met 6m22, wie weet kan zij opnieuw voorbij Nafissatou Tiam gaan die eerder dit seizoen het Belgische record op 6m30 bracht en niet meedoet aan deze competitie, want ze is natuurlijk in Göteborg aanwezig voor de vijfkamp. Marjolein wordt gevolgd door Kim Blommaert en Jolien Leemans die beide op een zucht van de 6m grens zitten.
Bij de beloften heeft Jesse Vercruysse de beste papieren, zij geraakte deze winter al tot 5m80 maar heeft een persoonlijk record van 5m99.

In het hink-stap-springen bij de junioren dames kijken we vooral naar Karine Duvivier. Bij de beloften zal het er spannend aan toe gaan tussen Sietske Lenchant en Stefie Mievis.

Ook het polsstokspringen zou een mooi duel kunnen opleveren. Margaux Quirin verbeterde het Belgische junioren record al 2 keer deze winter en bracht dit op 4m05. Maar Elien De Vocht zit hier niet ver vanaf. Kan zij Margaux van de titel houden? Of zelfs het Belgische record verbeteren? Ook bij de beloften zit er een mooie prestatie in, want Anouk Vercauteren is weer helemaal terug op niveau en verbeterde haar persoonlijk record naar 4m00, wie weet kan ook zij opnieuw een beetje hoger klimmen.

Heren

Het hoogspringen bij de junioren mannen wordt een open competitie. Emile Verdonck sprong deze winter al het hoogste, maar ook Wouter Annaert, Laurenz De Prekel en Jasper Verlinden komen in de buurt. Bij de beloften kijken we vooral uit naar Bram Ghuys, die aan de deur van de 2m20 komt kloppen. Hij heeft alvast z’n limiet voor Tampère al vast. Lois Makena heeft al 2m09 achter zijn naam staan en als Aurelien Hutlet z’n persoonlijk record nog kan aanscherpen zouden er 3 mannen over de 2m kunnen gaan! Zeker de moeite waard om te volgen!

Bram Ghuys -  Foto: Jasper Jacobs
Bram Ghuys –
Foto: Jasper Jacobs

Kenneth De Becker maakt al van bij de cadetten het mooie weer in het kogelstoten maar zou er een einde kunnen komen aan zijn heerschappij? Deze winter stootte hij slechts 5cm verder dan de nummer 2, de eerstejaars Brecht Van Waes. Of bewaart Kenneth het beste voor het laatste en laat hij opnieuw een + 16m worp optekenen?

Bij de beloften krijgt Jelle Denissen vermoedelijk een vrijgeleide naar de titel, ranglijstaanvoerder Remco Goetheer is er niet bij (en zou als Nederlander toch geen aanspraak kunnen maken op de titel). Jelle heeft bijna een meter voorsprong op Jonathan Guillaume. Maar voor plaats 2 en 3 zou het wel spannend kunnen zijn want daar zitten ze met z’n drieën zeer kort bij elkaar.

We kijken ook enorm uit naar het verspringen. Bij de junioren heren nadert Mathias Broothaerts met z’n 7m42 tot op 12cm van de limiet voor het EK junioren in Rieti deze zomer. Kan hij de klus nu al klaren? Bij de beloften is Jeroen Vanmulder er niet bij, die is al zeker van deelname aan het EK deze zomer. Arnaud Caluwe staat er met 7m00 het beste voor, al zou Matthias Sanctorum het hem wel knap lastig kunnen maken.

Mathias Broothaerts - Foto: Jasper Jacobs
Mathias Broothaerts – Foto: Jasper Jacobs

Bekijk hier de volledige deelnemerslijst!

Bekijk hier het tijdschema!