Home » Nieuws » Nationaal » Damien Broothaerts en Svetlana Bolshakova halen de EK-limiet niet in Bratislava
Damien Broothaerts (links) - Foto: Jasper Jacobs

Damien Broothaerts en Svetlana Bolshakova halen de EK-limiet niet in Bratislava

Er namen vandaag in de hoofdstad van Slovakije twee Belgen deel aan het nationale kampioenschap van Slovakije! Svetlana Bolshakova ging naar Bratislava voor een laatste limietpoging voor het EK in Göteborg. Ze borg vorig weekend op het Belgisch kampioenschap al een beetje de hoop op, maar toch zou ze nog eens alles geven.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Svetlana beging beging 5 maaleen nulsprong en ze haalde ook éénmaal 11m79. Geen goede dag dus voor Svetlana, of eerder een totale offday. Damien Broothaerts (links) liep op de 60m horden naar tijden van 7.92 en 7.95. Met deze tijden haalde hij de limiet van 7.71 niet. Voor deze twee atleten zal het nu toewerken worden naar de zomer! Voor Svetlana zal het zeker toewerken worden naar het WK in haar geboorteland, Rusland. Of Damien zich deze zomer op de 400m horden zal toespitsen, wordt nog afwachten. Met Jacques Borlée heeft alvast geen slechte trainer.

Bekijk hieronder één van de twee wedstrijden, die Damien vandaag liep.