Zondag krijgen we in Hulshout een bijzondere variant op de intussen gekende CrossCup-manche. Net als in Hannuit (voor Wallonië), krijgen we in Hulshout een strijd om de federale veldlooptitels.

Wie alsnog verrassend aan de start verschijnt, is OLSE-atleet Pieter-Jan Hannes. De student chemie werkte net een 14-daagse stage af in het Portugese Monte Gordo. De Iberische zonneschijn deed hem schijnbaar goed, want Hannes besloot – hoewel hij na de CrossCup van Brussel zei geen lange crossen meer te doen – om alsnog zijn leidersplaats in de CrossCup te verdedigen in Hulshout. De Antwerpenaar behield na de manche in Hannuit immers verrassend zijn leiderspositie (met één punt op Stijn Garain). Pieter-Jan zou ook graag voor het eerst een Vlaamse titel in het veldlopen mee naar huis nemen.In Dour en op het Belgisch Kampioenschap in Oostende zou Hannes echter wel op de korte cross aantreden. Dit opent vanzelfsprekend deuren voor de strijd om het eindklassement.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Voorlopig heeft Stijn Garain daarin de beste papieren, maar ook Koen Naert, Abdelhadi El Hachimi en Mats Lunders (op de Flanders Indoor nog moeten afzeggen door een onsteking van de bovenste luchtwegen in combinatie met griep) mogen zeker nog niet worden afgeschreven. Hoedanook wordt zondag allicht al stevig met de kaarten geschoffeld en kunnen we dan misschien al – met nog twee manches te gaan – een topfavoriet opwerpen.


Voor meer info over Hannes’ stage, inclusief over zijn ervaring met Ryanair en zijn steenpuisten (ja, we weten dat we zo uw nieuwsgierigheid wekken), verwijzen we met graagte door naar zijn persoonlijke blog: http://pieterjanhannes.wordpress.com/

De CrossCup van Hulshout is zondag te volgen op Sporza TV op Canvas om 14u (onder voorbehoud). Alle verdere info ophttp://www.lottocrosscup.be/