Home » Nieuws » Internationaal » Dit weekend: het BK en NK indoor!
Thijmen Kupers verzekerde zich vandaag van de WK-limiet op de 800m. - Foto: Jasper Jacobs

Dit weekend: het BK en NK indoor!

Zondag staat er natuurlijk het BK indoor op het programma in de Topsporthal in Gent. Eén van de hoogtepunten zal ongetwijfeld de 400m bij de mannen zijn. Daar verwachten we een duel tussen Antoine Gillet, Nils Duerinck, Jente Bouckaert, Tim Rummens, Stef Vanhaeren, Seppe Thys en de beide Arnauds: Destatte en Ghislain. Dit wordt ongetwijfeld ook een strijd om de felbegeerde plaatsjes in de 4x400m-ploeg voor Göteborg. Ook om naar uit te kijken wordt de prestatie van Svetlana Bolshakova en de prestaties van De Borger en Broothaerts op de 60m horden, halen deze Belgen de EK-limiet of niet? Wij hopen alleszins van wel!! Verder zijn er nog een aantal limietpogingen en wij zullen u voorzien van al het laatste nieuws en de resultaten van dit kampioenschap! Bekijk hier de volledige deelnemerslijst:http://www.val.be/UserFiles/File/nicole/kampioenschappen/indoor%202013/deelnemers/deelnemers%20bk%20ac%20indoor%202013.pdf.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Naast het BK, vindt ook het NK indoor in Apeldoorn plaats!
Daar zullen er ook een aantal mooie duels en limietpogingen plaatsvinden. Wij verwachten onder meer een mooi duel op de 800m bij de mannen tussen Thijmen Kupers (foto) en Robert Lathouwers. Meerkamper Eelco Sintnicolaas, die vorige week nog schitterde op het NK meerkamp, treedt aan in het polsstokspringen. Verder zal er ook een heel mooi deelnemersveld voor de 60m bij de vrouwen aanwezig zijn met o.a. Samuel, Babel en de atlete die erom bekend staat ‘het grootste atletiektalent van Nederland’ te zijn, Dafne Schippers. Zij zal ook aantreden in het verspringen. Bekijk de volledige deelnemerslijst hier:http://www.nkindoor.nl/Deelnemers/Deelnemerslijst.