VOORBESCHOUWING RECORD BANK FLANDERS INDOOR

15u00 (60m) – 15u25 (kogelstoten)- 16u30 (verspringen)- Bij de 3-kamp krijgt Hans Van Alphen (foto) concurrentie van Oleksiy Kasyanov (7de OS Londen tienkamp) en het jonge Spaanse talent Eusebio  Caceres(5de EK Helsinki 2012)! Verder is het ook uitkijken naar de prestaties van de jonge Belg Cedric Nolf!

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

15u00- Het wordt afwachten hoe zeer Svetlana Bolshakova nog last heeft van haar blessure. Net als op de Ifam Perfiction Indoor, zal Dana Veldakova één van de grote favorieten zijn! 

15u10- Bij het polsstokspringen wordt de Fransman Jerome Clavier de te kloppen man. Er zal ook één Belg deelnemen, de 23-jarige Raphael Darquennes.

15u30 (reeksen)- 16u50 (finale)- Bij de 60m staan weer enkele toppers aan de start. Christophe Lemaitre (6.55) zal proberen een duel aan te gaan met de Jamaicaan Lerone Clarke (6.47). Verder doet Robin Vanderbemden een poging om zijn eigen Belgisch record van 6.75 bij de junioren te verbreken! Ook Dylan Borlée zal verschijnen aan de start van de 60m!

15u45- Tia Hellebaut is natuurlijk de grote favoriete voor het hoogspringen. Haar grootste concurrente wordt de 20-jarige Italiaanse Alessia Trost, al goed voor 2m00 dit seizoen! Het jonge Belgische talent Hanne Van Hessche gaat zich vandaag proberen plaatsen voor het EK in Göteborg! Ze is reeds geplaatst voor het EK voor beloften in Tampere!

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

15u55- Bij de 300m kijken we natuurlijk uit naar de prestatie van Kevin Borlée!
Doet hij beter dan de 32.84 van zijn broer van vorige week? Kan hij het Belgisch record van 32.79 (op naam van Jonathan) verbeteren? Hij krijgt o.a. tegenstand van de Tsjech Pavel Maslak, die op zijn beurt een poging doet om het Tsjechisch record te verbeteren!

16u10- Bij de 3000 meter verschijnen weer enkele toppers aan de start! Met de Ethiopiër Genrmedhin Mekonnen en de Kenianen Paul Koech en Daniel Komen aan de start, zullen Mats Lunders en Ali Hamdi een gooi doen naar de EK-limiet! Lander Tijtgat loopt zondag zijn laatste 3000m voor het EK! En er doet nog één Belg mee, Geoffrey Marrion. Hij zal proberen boven zichzelf uit te stijgen en de limiet te behalen!

16u25- Op de 60m horden krijgt Eline Berings (foto) concurrentie van o.a. Lucie Skrobakova (zilver op EK Turijn 2009 achter Eline) en Alina Talay (3de WK Indoor Istanbul 2012)! Ook Sara Aerts zal proberen in dit sterk deelnemersveld de EK-limiet te halen!

null

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

17u00- Er zal weer een hevige strijd uitgevochten worden op de 400m! Daar staat er een duel tussen Jonathan Borlée (foto) en Luguelín Santos (2de OS Londen 400m) op het programma. Jente Bouckaert loopt ook mee en zal proberen zijn ontgoochelende wedstrijd van vorige week weg te spoelen.

17u10- En dan zijn we gekomen aan het laatste internationale nummer van de dag, de 800m. Het wordt een mini België-Nederland aangevuld met een aantal sterke Kenianen zoals Abraham Rotich en Anthony Chemut. Jan Van Den Broeck, Hans Omey en Pierre-Antoine Balhan zullen een poging doen om de EK-limiet te behalen! Opvallend: de Nederlandse topatleet Robert Lathouwers verschijnt ook aan de start in de Gentse Topsporthal!